Nieuws

Hieronder vindt u nieuws over mijn studio en projecten.

Burgemeester Beenakker 25 jarig jubileum
gemeente Tiel 25 jarig jubileum
Marlous Löffelman 25 jarig jubileum

Donderdagmiddag 27 januari werd ik aangenaam verrast door burgemeester Beenakker en Marlous Löffelman van Stadspromotie. Ter ere van mijn 25-jarig jubileum ontving ik een mooie lijst met een speciaal gedicht voor deze gelegenheid en een mooi boeket bloemen.

Beste Arie,

Je bent nu 25 jaar in beeld
Een kwart eeuw geef jij Tiel meer kleur
en bezorg jij iedereen in de stad
een glimlach en een goed humeur!

Jij laat Flipje elke dag leven
Hij staat op bekers, kaarten en banken
Daarom van ons nu dit gebaar
om je te feliciteren en te bedanken.

Voel me zeer vereerd met deze persoonlijke felicitatie en de lijst heeft een prominente plek gekregen in mijn studio.

Yvette van Boven De streken van Van Boven 2

In het programma ‘De streken van Van Boven’ mocht ik Yvette van Boven en haar team ontvangen in mijn studio. Het onderwerp van de uitzending was De Betuwe, en daar kan Tiels Flipje zeker niet in ontbreken. De opnames waren heel gezellig en de uitzending is erg leuk. De Betuwe op zijn best; een wereld waarin Flipje zo zou kunnen rondlopen.

Yvette en haar team heel erg bedankt voor deze leuke dag en uitzending.

Terugkijken kan nog even via uitzending gemist; daarna via NPO Start.

Glühwein/chocolademelk bekers

Flipje bekers

Nu te koop bij ‘Bij Erik en haar’; Flipje glühwein/chocomelk beker.

Een collectors item voor de feestdagen van dit jaar.

Voor meer informatie of om de beker te kopen kun je contact opnemen met ‘Bij Erik en haar’.

Tender Animals

Tender Animals Petra Art
Petra Dorst maakt vrolijke, kleurrijke bronzen beelden van dieren; de Tender Animals. De verhalen die ze bedenkt voor deze beelden zijn nu te koop in een fraai uitgevoerd avonturenboek. De illustraties voor dat boek mocht ik maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Dorst.
Tender Animals
Flipje kerstkaart nieuwjaarskaart

Bestel nu alvast de nieuwe Flipje kerst- en nieuwjaarskaarten.

Op elke kaart staat een nieuwe Flipjestrip ‘oude stijl’; met korte versjes onder de plaatjes. Fred Eggink staat weer garant voor mooie rijmpjes.

Nu te koop in de webshop; € 2,95 voor een losse kaart, maar er zijn ook setjes van 8 stuks voor € 20,00.

Bij grotere aantallen kunnen de kaarten ook gepersonaliseerd worden, bijv. met een logo en eigen kerstwens erin geprint. Een cadeaukaart invoegen kan ook. Zo heeft u een uniek kerstcadeau.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Van der Nat transport 1
Van der Nat transport
Van der Nat transport

P vd Nat transport | opslag | distributie viert dit jaar hun 60-jarig jubileum. Speciaal voor die gelegenheid heb ik een illustratie mogen maken voor op twee trailers. Een leuk en bijzonder project.

Meer informatie over Van der Nat transport: www.pvdnat.nl

Flipje wenskaarten

Nieuw in de webwinkel: Flipje wenskaarten.

Vanaf dinsdag 27 juli leverbaar.

Vier verschillende thema’s met elk een korte Flipjestrip over het thema. De rijmpjes zijn geschreven door Fred Eggink.

De kaarten zijn per stuk te bestellen, dus u kunt uw setje naar wens samenstellen.

De kaarten worden met bijpassende enveloppe geleverd.

De serie zal verder worden uitgebreid met andere thema’s, dus houd deze website in de gaten.

De kaarten zijn ook te koop in het Flipje en Streekmuseum Tiel.

 Vrienden van Vrijthof

Nieuwe bewoners van zorgcentrum Vrijthof in Tiel worden straks welkom geheten met een unieke Flipje verhuiskaart, die is gemaakt door de bekende Tielse illustrator Arie van Vliet. De kaart bevat een compleet Flipje stripverhaal, waarin juffrouw Ezel gaat verhuizen naar Vrijthof.

De bijbehorende teksten zijn van schrijver Fred Eggink uit Buren.

Klik hier voor het hele krantartikel.

Vrienden van het Vrijthof kaart

Illustrator Arie van Vliet (rechts) en voorzitter stichting Vrienden van Vrijthof, Lucien Tros

 Tour de Waal

Tour de Waal Flipje kaart

Speciaal voor Tour de Waal maakte Arie van Vliet, de échte Flipje-tekenaar, een kleurrijke ansichtkaart. De kaart dient als promotie voor de fietsroutes én op 5 mei delen we de kaart uit aan ouderen in verzorgingshuizen, samen met wat lekkers.

Meer informatie vindt u op de website van Tour de Waal: klik hier.

 Nieuwe uitgave eerste Flipje

Tiels Flipje en de bevroren bloesem

Flipje in een nieuw jasje

In september 2002 verscheen het eerste Flipje-album ‘nieuwe stijl’: een strip met tekstballonnen in plaats van rijmpjes onder de plaatjes. Mia Verbeelen bedacht de verhaallijn en striptekenaar Arie van Vliet plaatste het avontuur middenin het herkenbare decor van Tiel, de geboortestad van het Fruitbaasje.

Op zoek naar de Lentefee

Vanuit Dierenland brengt Flipje weer eens een bezoekje aan de stad waar zijn leventje in 1935 ooit begon. Samen met zijn vriendjes Bertje Big, Jasper Aap en al die anderen neemt hij een kijkje bij jamfabriek De Betuwe. Tot zijn grote verbazing is de fabriek er niet meer, maar herinneren enkele gebouwen en straatnamen aan wat ooit de trots van Tiel was. Wanneer ze ‘s avonds op Het Plein gesnik horen zien ze Flipje’s standbeeld verdrietig op de rand van zijn sokkel zitten! De Lentefee is ontvoerd!

Zou het hen lukken haar terug te vinden? En wie komt hen daarbij een handje helpen?

Extra inkijkje in Arie’s tekenkamer

Tekenaar Arie van Vliet geeft in deze uitgave een extra inkijkje in het maakproces van zijn albums. Met schetsen, dummies en creaties van nieuwe personages volgen we stap voor stap hoe hij Flipje en zijn vriendjes nieuw leven heeft ingeblazen. Voor deze uitgave, die enkel op aanvraag verkrijgbaar is, friste hij de inkleuring op en bracht een kleine wijziging aan in de titel.

Print-on demand

in samenwerking met Stimio-De Meerpaal Tiel

 De laatste coronawandeling

De coronawandeling in Buren, met gedichten van Fred Eggink en illustraties van mijn hand, is op 31 december 2020 afgelopen. Reden voor SRC om nog een laatste keer de wandeling in beeld te brengen, met interviews van direct of indirect betrokkenen.

 Tiels Flipje kleurboek

Tiels Flipje kleurboek

Nieuw in de webwinkel!

Tiels Flipje kleurboekje, geleverd met een doosje met 12 kleurpotloden. Het boekje bevat 23 kleurplaten met Flipje en zijn vriendjes. Afwisselend wat makkelijkere en wat moeilijkere kleurplaten.

Nu te bestellen via mijn webwinkel.

Zodra het Flipje en Streekmuseum weer de deuren kan openen is het kleurboekje ook daar te koop.

 I love de Achterhoek

Frans Miggelbrink en Willem te Molder, de mannen van het programma ‘I love de Achterhoek’, waren te gast in de Betuwe en in het Flipje en Streekmuseum.

Maar er moest natuurlijk wel gewerkt worden; ze hebben beide een mooie tekening van Flipje gemaakt en die werden meteen toegevoegd aan de tentoonstelling waarin onder andere Flipje illustraties van Kamagurka, Michiel van de Pol en Ted van Lieshout hangen.

Het was een gezellige middag en erg leuk om Frans en Willem tekentips te geven voor hun bijdrage aan de expositie.

tweede Flipje kerstbal

Flipje kerstbal

Na de kerstbal van Flipje zittend op een jampotje is nu ook de tweede Flipje kerstbal van dit jaar te koop bij Machiel Bekker en het Flipje en Streekmuseum Tiel. Een echte kerstbal met een fraaie kerstboom.

De Kerstbal is nu te koop in de winkel en de webshop van Machiel Bekker Bloem en Interieur en in de winkel van het Flipje en Streekmuseum Tiel.

De kerstbal is handgemaakt naar een ontwerp van Machiel Bekker en Arie van Vliet en kost € 32,95.

Voor meer informatie: www.machielbekker.nl of www.museumtiel.nl

Dit jaar zullen er twee nieuwe Flipje kerstballen verschijnen, waarvan dit de eerste is.

interview SRC TV Magazine

Leuk interview gehad met Carolien Krouwel voor SRC TV Magazine over mijn werk, het nieuwe Flipje boekje, de gedichtenbundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’ en de nieuwe wenskaarten voor Kerst en Oudjaar in coronatijd.

 

 Flipje kerstbal

Machiel Bekker en het Flipje en Streekmuseum Tiel lanceren een prachtige nieuwe Flipje Kerstbal die met zijn rood lijfje en gezeten op een Betuwe Jampot prachtig zal kleuren in uw groene kerstboom. Ook al beleven we allemaal moeilijke tijden, een nieuwe Flipje kerstbal zal bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren!

De Kerstbal is te koop vanaf dinsdag 27 oktober 2020 in de winkel van Machiel Bekker Bloem en Interieur en in de winkel van het Flipje en Streekmuseum Tiel. Speciaal voor de 85ste verjaardag van Flipje kijkt Flipje terug naar de tijd waarop hij te zien was op potten Betuwe Jam.

De kerstbal is handgemaakt naar een ontwerp van Arie van Vliet en kost € 29,95.

Voor meer informatie: www.machielbekker.nl of www.museumtiel.nl

Dit jaar zullen er twee nieuwe Flipje kerstballen verschijnen, waarvan dit de eerste is.

Flipje-Kerstbal-op-Betuwe-jampot

 tentoonstelling en wedstrijd

poster Flipje tentoonstelling
poster Flipje tentoonstelling

Diverse kinderboeken illustratoren en striptekenaars hebben een speciale tekening gemaakt, geïnspireerd door het verhaal van Flipje en de Droge Boterhammen Planeet. Deze prachtige werken zijn tot 4 juli 2021 te zien in het Flipje en Streekmuseum Tiel.

En jouw tekening kan een hele maand tussen deze mooie tekeningen hangen in het museum. Stuur je tekening digitaal in en elke maand wordt een tekening gekozen die wordt tentoongesteld.

Meer informatie over de tentoonstelling en de wedstrijd vind je op de website van het museum: www.streekmuseumtiel.nl.

 interview Radio 5

 nieuwe Flipje strip

10 Jaar na het laatste album, Tiels Flipje en de mysterieuze Mirabelle, verschijnt op 2 oktober een nieuwe strip ter gelegenheid van Flipjes 85e verjaardag. Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet is niet zoals de eerdere albums, maar geheel in stijl van de oude boekjes; plaatjes met vierregelige rijmpjes eronder.

Ook het verhaaltje is oud, nog bedacht door Fritzi ten Harmsen van der Beek, die haar vader opvolgde als tekenaar van Flipje. Het zou boekje 48 zijn geweest in de oude serie, maar De Betuwe heeft het destijds echter nooit uitgebracht.

Alexandra van Steen heeft het korte synopsis van Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet verder uitgewerkt en Fred Eggink heeft de mooie rijmpjes in oude stijl geschreven.

Animatie: Jimat Meijs.

Tiels Flipje en de Droge Boterhammenplaneet

Het nieuwe Flipje boekje is vanaf vrijdagmiddag 2 oktober te koop bij het Flipje en Streekmuseum Tiel en te bestellen via de webwinkel van mijn website voor € 4,95 incl. BTW. (excl. verzendkosten).

  • formaat: 17 x 17 cm
  • 24 pagina’s full colour
  • softcover
  • eerste druk: oktober 2020
Tiels Flipje en de Droge Boterhammenplaneet

Kleine expositie

Het Creatief Platform Tiel exposeert de maand augustus allerlei werken die geïnspireerd zijn door Flipje, het Tielse fruitbaasje. Daarnaast is er leuke merchandise te zien uit de 85 jaar die Flipje inmiddels rondwandelt.

Als tekenaar van Flipje ben ik gevraagd om ook een kijkje ‘achter de schermen’ te geven bij mijn illustratiewerk voor Flipje van de afgelopen 19 jaar. De kleine expositie is ingedeeld in 5 verschillende thema’s, waaronder het eerste begin, de stripalbums, diverse logo’s en ontwerpen voor merchandise.

Corien Remijn schreef een mooi artikel in De Zakengids over deze tentoonstelling. Klik hier om het artikel te lezen.

Flipje 3D

Al jaren was ik benieuwd hoe Flipje er in 3D-animatie uit zou zien. Ben daarvoor zelfs een keer begonnen om me te verdiepen in animatieprogramma Blender. Maar had al snel in de gaten dat ik daar niet heel snel iets moois mee zou kunnen maken. Een donut en koffiemok is nog gelukt, maar bewegende figuren…..
 
En toen kwam Jimat Meijs op mijn pad. Hij heeft zich Blender al eigen gemaakt en maakt er mooie animaties mee. Dus heb ik Jimat gevraagd of hij Flipje in 3D kan maken. Zie hier het fantastische resultaat.
 

nieuwe Flipje strip

Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet
Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet
Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet

10 Jaar na het laatste album, Tiels Flipje en de mysterieuze Mirabelle, komt er dit jaar weer een nieuwe strip ter gelegenheid van Flipjes 85e verjaardag. Niet zoals de eerdere albums, maar geheel in stijl van de oude boekjes; plaatjes met vierregelige rijmpjes eronder.

Ook het verhaaltje is oud, nog bedacht door Fritzi ten Harmsen van der Beek, die haar vader opvolgde als tekenaar van Flipje. Het zou boekje 48 zijn geweest in de oude serie, maar De Betuwe heeft het destijds echter nooit uitgebracht.

Alexandra van Steen heeft het korte synopsis van ‘Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet’ verder uitgewerkt en Fred Eggink heeft de mooie rijmpjes in oude stijl geschreven. Medio oktober 2020 zal het boekje verschijnen.

kantoor aangekleed

Arie van Vliet kantoor

Mijn nieuwe kantoor aangekleed met eigen werk aan de muur. Door Stimio-De Meerpaal prachtig geprint op dibond platen.

nieuwe website

Striptekenaar Arie van Vliet website

Na jaren van trouwe dienst werd het hoog tijd om mijn statische website aan te passen aan de moderne tijd met tablets en smartphones. Bijgaand het resultaat, gemaakt met WordPress.

nieuwste uitgaven

striptekenaar Arie van Vliet, nieuwe albums

Recent zijn er drie nieuwe albums van mijn hand uitgekomen.

De Tijdkijkers is een stripverhaal, afgewisseld met weetjes, puzzels en spelletjes. Uitgegeven in 2018 ter gelegenheid van het feit dat Culemborg 700 jaar stadsrechten had.

Sam & Sarah is gemaakt in samenwerking met Kees-Jan van der Klooster (KJ-projects). Sam en Sarah zitten beide in een rolstoel en leren gaandeweg steeds zelfstandiger te worden. Dit album is te bestellen via de eigen website van Sam & Sarah.

De stad is vol verhalen is uitgegeven door woningstichting SCW ter gelegenheid van hun 100 jarig jubileum in 2019. De strip wordt hier afgewisseld door informatie over de geschiedenis van SCW.

De albums van Culemborg en van SCW kunt u via mij bestellen. Stuur me daarvoor even een mail.

Flipje 85 jaar

Arie van Vliet Flipje 80

Tiels Flipje heeft dit jaar weer een jubileum. 85 Jaar geleden zag het fruitbaasje van Maatschappij De Betuwe het levenslicht.

Vijf jaar geleden is bovenstaand logo ontworpen voor zijn 80e verjaardag.
Benieuwd wat dit jaar gaat brengen om zijn verjaardag te vieren?
Houd dan deze website in de gaten.

Meer weten over de geschiedenis van Maatschappij De Betuwe en Tiels Flipje? Bezoek dan eens het Flipje en Streekmuseum in Tiel. En op de website Flipje-Tiel staat ook veel leuke informatie.

jubileumboek

striptekenaar Arie van Vliet jubileumboek

In 2017 heb ik een jubileumboek uitgegeven met een overzicht van 20 jaar tekenwerk. Voor geïnteresseerden heb ik nog exemplaren op voorraad.

Formaat: 21 x 21 cm
Binnenwerk: 148 pagina’s full colour
Oplage: 100 exemplaren
Prijs: 16,95 euro excl. verzendkosten

Bestellen? Ga dan naar mijn webwinkel.

Nu even niet

nieuws, striptekenaar Arie van Vliet met hond Teun

Leuk artikel van Lotte Martini in De Gelderlander in de rubriek ‘Nu even niet’, over de bezigheden van Gelderlanders in hun weekend.

Nu even niet.

100 jaar SCW

nieuws, striptekenaar Arie van Vliet, strip 100 jaar SCW

Artikel van Rob Hirschmann naar aanleiding van de jubileumstrip voor woningstichting SCW Tiel.

Artikel over strip 100 jaar SCW