Burgemeester Beenakker 25 jarig jubileum
gemeente Tiel 25 jarig jubileum
Marlous Löffelman 25 jarig jubileum

Donderdagmiddag 27 januari werd ik aangenaam verrast door burgemeester Beenakker en Marlous Löffelman van Stadspromotie. Ter ere van mijn 25-jarig jubileum ontving ik een mooie lijst met een speciaal gedicht voor deze gelegenheid en een mooi boeket bloemen.

Beste Arie,

Je bent nu 25 jaar in beeld
Een kwart eeuw geef jij Tiel meer kleur
en bezorg jij iedereen in de stad
een glimlach en een goed humeur!

Jij laat Flipje elke dag leven
Hij staat op bekers, kaarten en banken
Daarom van ons nu dit gebaar
om je te feliciteren en te bedanken.

Voel me zeer vereerd met deze persoonlijke felicitatie en de lijst heeft een prominente plek gekregen in mijn studio.

Yvette van Boven De streken van Van Boven 2

In het programma ‘De streken van Van Boven’ mocht ik Yvette van Boven en haar team ontvangen in mijn studio. Het onderwerp van de uitzending was De Betuwe, en daar kan Tiels Flipje zeker niet in ontbreken. De opnames waren heel gezellig en de uitzending is erg leuk. De Betuwe op zijn best; een wereld waarin Flipje zo zou kunnen rondlopen.

Yvette en haar team heel erg bedankt voor deze leuke dag en uitzending.

Terugkijken kan nog even via uitzending gemist; daarna via NPO Start.

Tender Animals

Tender Animals Petra Art

Petra Dorst maakt vrolijke, kleurrijke bronzen beelden van dieren; de Tender Animals.
De verhalen die ze bedenkt voor deze beelden zijn nu te koop in een fraai uitgevoerd avonturenboek. De illustraties voor dat boek mocht ik maken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra Dorst.

 

Tender Animals
Van der Nat transport 1
Van der Nat transport
Van der Nat transport

P vd Nat transport | opslag | distributie viert dit jaar hun 60-jarig jubileum. Speciaal voor die gelegenheid heb ik een illustratie mogen maken voor op twee trailers. Een leuk en bijzonder project.

Meer informatie over Van der Nat transport: www.pvdnat.nl

 De laatste coronawandeling

De coronawandeling in Buren, met gedichten van Fred Eggink en illustraties van mijn hand, is op 31 december 2020 afgelopen. Reden voor SRC om nog een laatste keer de wandeling in beeld te brengen, met interviews van direct of indirect betrokkenen.

 I love de Achterhoek

Frans Miggelbrink en Willem te Molder, de mannen van het programma ‘I love de Achterhoek’, waren te gast in de Betuwe en in het Flipje en Streekmuseum.

Maar er moest natuurlijk wel gewerkt worden; ze hebben beide een mooie tekening van Flipje gemaakt en die werden meteen toegevoegd aan de tentoonstelling waarin onder andere Flipje illustraties van Kamagurka, Michiel van de Pol en Ted van Lieshout hangen.

Het was een gezellige middag en erg leuk om Frans en Willem tekentips te geven voor hun bijdrage aan de expositie.

interview SRC TV Magazine

Leuk interview gehad met Carolien Krouwel voor SRC TV Magazine over mijn werk, het nieuwe Flipje boekje, de gedichtenbundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’ en de nieuwe wenskaarten voor Kerst en Oudjaar in coronatijd.

 

 interview Radio 5

 nieuwe Flipje strip

10 Jaar na het laatste album, Tiels Flipje en de mysterieuze Mirabelle, verschijnt op 2 oktober een nieuwe strip ter gelegenheid van Flipjes 85e verjaardag. Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet is niet zoals de eerdere albums, maar geheel in stijl van de oude boekjes; plaatjes met vierregelige rijmpjes eronder.

Ook het verhaaltje is oud, nog bedacht door Fritzi ten Harmsen van der Beek, die haar vader opvolgde als tekenaar van Flipje. Het zou boekje 48 zijn geweest in de oude serie, maar De Betuwe heeft het destijds echter nooit uitgebracht.

Alexandra van Steen heeft het korte synopsis van Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet verder uitgewerkt en Fred Eggink heeft de mooie rijmpjes in oude stijl geschreven.

Animatie: Jimat Meijs.

Flipje 3D

Al jaren was ik benieuwd hoe Flipje er in 3D-animatie uit zou zien. Ben daarvoor zelfs een keer begonnen om me te verdiepen in animatieprogramma Blender. Maar had al snel in de gaten dat ik daar niet heel snel iets moois mee zou kunnen maken. Een donut en koffiemok is nog gelukt, maar bewegende figuren…..
 
En toen kwam Jimat Meijs op mijn pad. Hij heeft zich Blender al eigen gemaakt en maakt er mooie animaties mee. Dus heb ik Jimat gevraagd of hij Flipje in 3D kan maken. Zie hier het fantastische resultaat.