nieuws

Hieronder vindt u nieuws over mijn studio en projecten.

Gedichtenbundel

Niet aanraken alsjeblieft - Fred Eggink
Op de Facebookpagina Burentoentheater schreef Fred Eggink 100 gedichtjes over de eerste maanden van de coronacrisis. Deze gedichtjes worden nu uitgebracht in de bundel ‘Niet aanraken alsjeblieft’.
 
Op volgorde van uitkomen geven de gedichtjes een mooi tijdsbeeld van de ontwikkelingen in de coronacrisis. Daarmee is het meteen ook een stukje geschiedschrijving over een crisis die niemand van ons eerder heeft meegemaakt.
 
Voor het album mocht ik bij elk gedicht een illustratie maken.
 
Tot 1 augustus is het boekje te bestellen voor de actieprijs van € 12,50. Daarna kost het boekje € 15,00.
Bestellen kan door middel van een mailtje aan info@burentoentheater.nl

 

Flipje 3D

Al jaren was ik benieuwd hoe Flipje er in 3D-animatie uit zou zien. Ben daarvoor zelfs een keer begonnen om me te verdiepen in animatieprogramma Blender. Maar had al snel in de gaten dat ik daar niet heel snel iets moois mee zou kunnen maken. Een donut en koffiemok is nog gelukt, maar bewegende figuren…..
 
En toen kwam Jimat Meijs op mijn pad. Hij heeft zich Blender al eigen gemaakt en maakt er mooie animaties mee. Dus heb ik Jimat gevraagd of hij Flipje in 3D kan maken. Zie hier het fantastische resultaat.

En volg vooral ook Jimat via zijn website www.jimatmedia.com.

nieuwe Flipje strip

Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet
Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet
Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet

10 Jaar na het laatste album, Tiels Flipje en de mysterieuze Mirabelle, komt er dit jaar weer een nieuwe strip ter gelegenheid van Flipjes 85e verjaardag. Niet zoals de eerdere albums, maar geheel in stijl van de oude boekjes; plaatjes met vierregelige rijmpjes eronder.

Ook het verhaaltje is oud, nog bedacht door Fritzi ten Harmsen van der Beek, die haar vader opvolgde als tekenaar van Flipje. Het zou boekje 48 zijn geweest in de oude serie, maar De Betuwe heeft het destijds echter nooit uitgebracht.

Alexandra van Steen heeft het korte synopsis van ‘Tiels Flipje en de Droge Boterhammen Planeet’ verder uitgewerkt en Fred Eggink heeft de mooie rijmpjes in oude stijl geschreven. Medio oktober 2020 zal het boekje verschijnen.

kantoor aangekleed

Arie van Vliet kantoor

Mijn nieuwe kantoor aangekleed met eigen werk aan de muur. Door Stimio-De Meerpaal prachtig geprint op dibond platen.

nieuwe website

Striptekenaar Arie van Vliet website

Na jaren van trouwe dienst werd het hoog tijd om mijn statische website aan te passen aan de moderne tijd met tablets en smartphones. Bijgaand het resultaat, gemaakt met WordPress.

nieuwste uitgaven

striptekenaar Arie van Vliet, nieuwe albums

Recent zijn er drie nieuwe albums van mijn hand uitgekomen.

De Tijdkijkers is een stripverhaal, afgewisseld met weetjes, puzzels en spelletjes. Uitgegeven in 2018 ter gelegenheid van het feit dat Culemborg 700 jaar stadsrechten had.

Sam & Sarah is gemaakt in samenwerking met Kees-Jan van der Klooster (KJ-projects). Sam en Sarah zitten beide in een rolstoel en leren gaandeweg steeds zelfstandiger te worden. Dit album is te bestellen via de eigen website van Sam & Sarah.

De stad is vol verhalen is uitgegeven door woningstichting SCW ter gelegenheid van hun 100 jarig jubileum in 2019. De strip wordt hier afgewisseld door informatie over de geschiedenis van SCW.

De albums van Culemborg en van SCW kunt u via mij bestellen. Stuur me daarvoor even een mail.

Flipje 85 jaar

Arie van Vliet Flipje 80

Tiels Flipje heeft dit jaar weer een jubileum. 85 Jaar geleden zag het fruitbaasje van Maatschappij De Betuwe het levenslicht.

Vijf jaar geleden is bovenstaand logo ontworpen voor zijn 80e verjaardag.
Benieuwd wat dit jaar gaat brengen om zijn verjaardag te vieren?
Houd dan deze website in de gaten.

Meer weten over de geschiedenis van Maatschappij De Betuwe en Tiels Flipje? Bezoek dan eens het Flipje en Streekmuseum in Tiel. En op de website Flipje-Tiel staat ook veel leuke informatie.

jubileumboek

striptekenaar Arie van Vliet jubileumboek

In 2017 heb ik een jubileumboek uitgegeven met een overzicht van 20 jaar tekenwerk. Voor geïnteresseerden heb ik nog exemplaren op voorraad.

Formaat: 21 x 21 cm
Binnenwerk: 148 pagina’s full colour
Oplage: 100 exemplaren
Prijs: 16,95 euro excl. verzendkosten

Bestellen? Stuur me dan een e-mail.

Nu even niet

nieuws, striptekenaar Arie van Vliet met hond Teun

Leuk artikel van Lotte Martini in De Gelderlander in de rubriek ‘Nu even niet’, over de bezigheden van Gelderlanders in hun weekend.

Nu even niet.

100 jaar SCW

nieuws, striptekenaar Arie van Vliet, strip 100 jaar SCW

Artikel van Rob Hirschmann naar aanleiding van de jubileumstrip voor woningstichting SCW Tiel.

Artikel over strip 100 jaar SCW

Omroep Gelderland