Welkom bij Arie van Vliet Illustraties Portfolio van Arie van Vliet Illustraties Workshop striptekenen Nieuws van Arie van Vliet Illustraties Interessante links van Arie van Vliet Illustraties Contact met Arie van Vliet Illustraties

actueel

archief

Sept. 2003: Flipje doorkruist Betuwe in tweede album.

archief

archief

Woensdag 10 september is het tweede stripalbum "Tiels Flipje en de vrolijke vruchten" gepresenteerd. De presentatie, die plaatsvond in kasteel Wijenburg in Echteld, werd onder andere bijgewoond door wethouder W. Gradisen en de ambassadrices van het Betuwse fruitcorso.

De terugkeer van Flipje heeft vorig jaar veel media-aandacht gekregen. 41 Kranten berichtten hierover en ook de televisie besteedde aandacht aan het fenomeen Flipje. Het nieuws reikte zelfs tot over de grens. Een vervolg kon dus eigenlijk niet uitblijven.

Flipje“s terugkeer in Tiel.
Het eerste nieuwe stripalbum over het Tielse fruitbaasje speelde zich af in Tiel. De uit 1935 stammende geesteskinderen van Eelco Martinus ten Harmsen van der Beek kwamen toen al toeterend in hun kleine autootje onder de Waterpoort door rijden en zagen dat Tiel in al die jaren heel wat veranderd was.

Fruitgodin Pomona.
In het tweede verhaal verschijnt Pomona ten tonele, de godin van het fruit. Haar wagen is kapot en nu komt ze niet op tijd voor het kindercorso. Flipje en zijn vriendjes gaan haar natuurlijk helpen. Ze komen hierbij in Echteld, Buren, Culemborg, Geldermalsen en uiteindelijk in Tiel.

archief

archief

archief

archief

[Flipje en Pomona presenteren het nieuwste Flipje-album] Flipje, Mia Verbeelen, Arie van Vliet en Pomona presenteren het nieuwe stripalbum.

Foto:
Raphaėl Drent.copyright sitemap