[Logo]
[Arie van Vliet]

Aangenaam

Sinds begin 1997 ben ik werkzaam als freelance illustrator, striptekenaar en cartoonist. In de afgelopen jaren heb ik uiteenlopende projecten verzorgd voor onder meer Nuon, Nederlandse Aardolie Maatschappij, ANWB, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Gemeente Tiel en Philips.

Het werk

Mijn werk kenmerkt zich door een duidelijke strip- en cartoonstijl. Hierbinnen hanteer ik uiteenlopende stijlen.
De keuze welke stijl bij een opdracht past wordt meestal intuďtief bepaald. Tijdens het bekijken van de briefing krijg ik vaak al een beeld voor ogen.

Ik vind het belangrijk dat het uitwerken van de illustraties in voortdurend overleg met de opdrachtgever gebeurt. Tussentijdse evaluaties zorgen ervoor dat het proces steeds aansluit bij de wensen van de klant.

Computer

In ons ‘digitale tijdperk’ is het ook voor een illustrator belangrijk om met de computer om te kunnen gaan. Hoewel het eigenlijke tekenwerk nog altijd ‘ambachtelijk’ handwerk is, wordt de verdere uitwerking steeds meer digitaal gedaan. Illustraties kunnen dan ook eenvoudig digitaal aangeleverd worden.

Ook internet is niet meer weg te denken uit de huidige tijd. Een website leent zich prima voor het presenteren van eigen werk. Op mijn site staan dan ook veel voorbeelden van illustraties van mijn hand.

Alle illustraties: © 1997 - 2011, Arie van Vliet.